Drottningborg har i en årrekke arrangert ulike turer i inn- og utland. Vi var tidlig ute med dette - og det har vi fortsatt med siden. Vår erfaring er at reiser er sosialt og lærerikt for elever og personalet. Betalingen for alle skoleturer er lagt inn i skolepengene.

Skoleåret 2021/2022 skal vi på følgende koronatilpassete turer:

• Vg1, Dato ikke klar: Bispingen, med faglig hovedvekt på kroppsøving.
  • Vg2, Dato ikke klar: Erfurt og Berlin, med faglig hovedvekt på Luther, reformasjonen, antisemittisme, hat og fordommer og kald krig.
  • Vg3, 23.9-30.9: Rjukan, Oppdal og Trondheim, med faglig hovedvekt på historie, religion og samfunnsfag, herunder antisemittisme, hat og fordommer, fremmedgjøring og gruppetenkning, menneskerettigheter, menneskeverd og demokrati.
  • Vg3, 30.3-7.4, Ypres, Normandie og Paris, med hovedvekt på WW1 og WW2, fransk revolusjon og antisemittisme.

I tillegg til disse turene har vi også små overnattingsturer og helgeturer, blant annet:

• Vg3 har oppstartssamling hver høst, hvor man blir kjent, samtaler om russetiden, velger russeprosjekt og russestyre.
  • Vg1 og Vg2 har bli-kjent-turer (klassevis) på høsten for å ristes litt sammen med de man går i klasse med.

Kransvikroger Ass. rektor: Roger Kransvik