Av med hatten

05.05.2017
Det er en bragd å kvalifisere seg til NM for ungdomsbedrifter. 3 Drottningborgbedrifter klarte dette og ikke nok med det; De kommer hjem med 4 pallplasser! Drottningborg gratulerer og takker for at vi får låne slike fantastiske ungdommer. Under ser dere lenker til prisutdelingene og juryens begrunnelse.

Film 1:            https://www.facebook.com/uenorge/videos/10155078055547534/

1. plass Beste Markedsføring

ECOSOUND UB fra Drottningborg vgs, i Aust—Agder fylke (Film 24 min…)

Årets vinner er en bedrift med en forretningsidé som både tjener forbrukeren og miljøet. Bedriften utmerker seg ved å utvise god struktur og forståelse for sentrale deler av markedsføringsarbeidet, selv om juryen gjerne skulle ha sett at bedriften hadde gjennomført- og utvist større forståelse for markedsundersøkelsen. Til tross for dette har gruppen gjort svært godt arbeid ved å forankre sin strategi og sine aktiviteter i analyse og fastsatte mål. Gruppen evner også å begrunne valg av kanaler for å bygge kjennskap og nå potensielle kunder og samarbeidspartnere. At denne ungdomsbedriften også har fått mange salg og en god del fortjent oppmerksomhet viser at gruppen har en god idé i bunn og truffet med sin markedsføring.

1. plass Beste Foretningsplan

ECOSOUND UB fra Drottningborg vgs, i Aust—Agder fylke (Film 31 min…)

En strukturert, innholdsrik og gjennomtenkt forretningsplan som leverer på alle kriterier. Den utmerker seg gjennomgående positivt og har en god og realistisk fremdriftsplan som tillater videre utvikling av bedriften. Forretningsplanen overbeviser juryen om at produktet er en suksess gjennom en allerede god omsetning, i tillegg til et godt etablert samarbeid med leverandør. Videre viser Ecosound at de har god økonomisk forståelse gjennom sine budsjett og kalkyler, og ungdomsbedriften får pluss for at de tenker etisk med løftet om å plante et tre for hver høyttaler som bli solgt. 1. plassen går til: Ecosound UB fra Drotningsborg vgs, i Aust-Agder fylke

Film 2:                https://www.facebook.com/uenorge/videos/10155078021657534/

1. plass Beste HR-bedrift

BAGZ UB fra Drottningborg vgs, i Aust Agder fylke (45 min)

Bedriften fremhever at et godt arbeidsmiljø er nøkkelen til suksess. De er bevisste på å motivere og bygge hverandre opp. De ansatte anerkjenner hverandres betydning og lærer av hverandres erfaringer. Juryen opplever at innsent dokumentasjon og opplevelse på stand samsvarer. Til tross for litt "manglende fokus" på HMS på stand, så klarte de likevel å overbevise og sjarmere juryen i senk.

3. plass Beste Ungdomsbedrift

Huffda UB fra Drottningborg vgs, i Aust-Agder fylke (51 min)

Bedriften viser god forståelse for utvikling og drift av ungdomsbedrift. Juryen vil løfte frem det gode lagarbeidet og en meget grundig rapport. Kreativiteten kombinert med helhetsforståelsen er imponerende.

 

Bedriftene har også solide plasseringer rett utenfor pallen!!

Beste verdiskaping - EcoSound på topp 7

Beste samarbeid med næringsliv - Bagz på topp 8

Beste salg/service - Bagz på topp 8

Beste utstilling - Huffda og EcoSound på topp 10

Beste HR - Huffda på topp 6

NM UB 2017