FNs rollespill

24.10.2019
Drottningborg har i mange år vært en FN-skole, og tradisjonen tro har elevene i faget Politikk og menneskerettigheter også i år deltatt i FNs Sikkerhetsråds rollespill.

Rollespillet gikk av stabelen i Bystyresalen i Arendal 23. oktober. Rollespillet går ut på at elever fra ulike videregående skoler sender elever som representanter til Sikkerhetsrådet. I år var det konflikten mellom USA og Iran som var tema, og Drottningborgelevene stilte som delegasjoner for Ekvatorial-Guinea, Tyskland, Israel, Iran, IAEA og Russland. Spillet gjennomføres på samme vis som et møte i det virkelige Sikkerhetsrådet med hyppige debattinnlegg fra talerstolen og stadige forhandlinger på bakrommet. FN-presidentskapet krevde høflig tiltale og at alle innlegg fra talerstolen startet med f.eks. "ærede president, ærede meddelegater".

Møtet varte hele dagen, men Sikkerhetsrådet hadde tid til pizza-lunsj på Egons. Deretter var delegatene i full gang igjen med å forhandle om ulike resolusjonsforslag. Etter forhandlinger og avstemminger fikk man en resolusjon til slutt. Men viktigst var det likevel å oppleve selve prosessen og få prøve seg som diplomat og forhandler.

Medieklassen fra Risør lagde nyhets-live-blogg om Sikkerhetsrådet: https://nyhetsposten680995519.wordpress.com/blog-feed/

Ragnar Kortner

FNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespillFNs rollespill